Jaktprøver

Å stille på jaktprøve er ikke farlig, på enkelte kan det virke slik, men har du en unghund som jager premieloser nesten hver gang du er i skogen, SÅ STILL PÅ PRØVE! Ikke vent og tru at det skal gå enda bedre til neste år. Om det blir en 0 første gangen så gjør ikke det noe. For selv den beste jaktchampion har en tom dag i skogen iblant.

 

Meld på åpen prøve hos din lokale klubb. Skjemaer fås der eller skrives ut fra nettet. Prøven kan allerede gå dagen etter at prøvedommer har tatt kontakt, eller når det passer for begge.

 

En prøvedag i skogen skal foregå som en helt vanlig jaktdag, med prøvedommer isteden for hagle. Har du ett bra hjemmeterreng (Bra med hare og gode lytteforhold) kan du bruke det.

 

På Åpen Prøver (ÅP) skal hunden være løs i terrenget minimum 5 timer til max 8 timer. Kravet til 3 ÅP er minimum 60 minutter, til 2 ÅP er 90 minutter og 1 ÅP er 120 minutter. Prøvedommer bør fortelle litt om hva han bedømmer for helt nye hundeeiere.

Normal slipptid er kl 0700 før elgjakta og kl 0800 etter. Ett lite hint; la ikke hunden gå løs etter endt los hvis du har en stubb å gå til bilen. Er den tilbøylig til å jage rådyr kan eventuell premiering mistes.

 

Vi har behov for flere jaktpremierte luzernerstøvere." DA ØNSKES EN TRIVELIG PRØVEDAG I SKOGEN"


Jaktprøvenes formål er å prøve drivende hunder og premiere de egenskaper en vil bygge på for å få fram hunder som er tilpasset vår jakt og jaktkultur.

 

Jaktprøveregler for drivende hunder

Påmeldingsskjema for jaktprøver

Send oss dine jaktprøveresultater her: